MJESHTRI I MADH

LOZHA E MADHE SHQIPTARE ILIRIA

I zgjedhur në 14 dhjetor 2013 nga Asambleja e Madhe Zgjedhjeve.

Binni Antonio, lindi në Modena në vitin 1937 dhe ka filluar në vitin 1976 në Lozhën e respektuar "Ugo Bassi" në lindje të Bolonjës.

I diplomuar shumë i ri për Drejtësi në Universitetin e Bolonjës me nota maksimale, ai i thelloi studimet e tij në Universitetin e Göttingen në Berlin.

Është titullar i një Studio Ligjore, shumë të sukseshme në qytetin e Bolonjës, e cila operon kryesisht në "Të drejtë biznesi".

Është docent dhe autor i eseve të shumta dhe shkrimeve të botuara në revista të kualifikuar dhe enciklopedi.

Si pjesë e Lozhës së Madhe të Italisë, Antonio Binni ka mbajtur pozicione të ndryshme.

Anëtar aktual i Këshillit të Lartë të 33-të dhe me gradën e fundit të ritit të lashtë dhe të pranuar skocez që nga viti 1991, ka qenë mësues i adhuruar i Lozhës "Vitriol", Zëvendës Inspektori i Madh i Bolonjës provinciale, Delegat Magjistral për Emilia Romagna, Grand Oratori i Lozhës së Madhe të Italisë, Vëzhguesi i parëi Madh i Lozhës së Madhe të Italisë, dhe Mësues i Madh i Shtuar Famullitar për periudhën 1999-2001.

Është autor i studimeve dhe publikimeve masonike, si dhe relator në shumë konventa kombëtare dhe rajonale në të cilat kan nxjerrë shpesh dhe "konkluzionet përfundimtare".
Me dt 08.04.2017 U njoh nga vellazeria Nderkombetare .Lozha e Madhe Shqiptare Iliria .
Mjeshtri i Madh i Lozhes eshte zgjedhur Vellai Raimond TODHE . 
Raimond Todhe eshte i lindur me 21.Janar 1956 ne qytetin e Durresit . Ka mbaruar studimet e Larta ne  Universitetin e Tiranes ne Fakultetin Inxhinjeri Mekanike , dhe per me shume se 17 vjet ka punuar prane Hekurudhave Shqiptare ne funksione te larta Drejtuese.
Mbas Viteve 1990 eshte Lauruar dhe ne Fakultetin e Jurisprudences prane Universitetit te Tiranes , dhe qe nga Viti 2001 ushtron aktivitetin privat si Avokat prane Studios Ligjore Todhe & Association me seli ne Qytetin e Durresit.

Share by: